Cara Bersetubuh dan posisi seks Menurut Islam

bercinta

TEKNIK-TEKNIK DALAM HUBUNGAN SEKS SUAMI ISTERI.

Antara teknik-teknik yang boleh diamalkan ialah:-

1- BERSETUBUH DALAM PELBAGAI POSISI
Pelbagai posisi persetubuhan seperti isteri diatas, sambil mengiring, sambil duduk, sambil berdiri, dari arah belakang mencangkung atau menonggeng (mat saleh kata doggy , ini la dia kot) , atas kerusi, dan sebagainya.Semuanya tu adalah sekadar untuk menukar selera sekali sekala dan bukan untuk dijadikan sebagai tabiat kerana kemungkinan semua teknik tadi tidak mendatangkan keselesaan pada isteri (bergantung pada bentuk tubuh isteri). Oleh itu posisi normal suami diatas dan isteri dibawah adalah digalakkan.

Dalam kitab At Tibun Nabawi ada menyebut bahawa dalam banyak posisi-posisi persetubuhan, suami di atas dan isteri di bawah adalah paling ideal dan paling baik dari segala posisi yang ada. Sementara posisi suami di bawah isteri diatas adalah sangat merbahaya, ini kerana jika inzal, mani suami tidak habis keluar dan cecair yang ada dalam liang rahim isteri mudah mengalir atau menyerap masuk ke lubang kencing suami dan ini merbahaya kerana mudah mendedahkan dan memudahkan jangkitan kuman-kuman yang ada.

Namum tambah kitab itu lagi, posisi itu tidaklah terbatas kerana terdapat hadis riwayat Imam Muslim bahawasanya Rasulullah bersabda, maksudnya:

” Apabila seseorang itu berjimak, boleh saja ia bertelungkup (suami di atas, isteri di bawah) atau tidak bertelungkup. Apa yang utamanya ialah memasukkan zakarnya pada qubul (kemaluan) isteri dan tidak pada lubang duburnya. Kerana pada qubul dapat menghidupkan benih dan menghasilkan anak. ”

Hadis diatas menjelaskan , bahawa tidak salah bersetubuh dalam pelbagai posisi kerana yang utamanya ialah perlaksanaanya tepat, pada farajnya dan matlamatnya ialah untuk menghasilkan anak.

2- PETUA MENCAPAI KENIKMATAN JIMAK
Sementara orang tua-tua dulu memberi panduan asas persetubuhan ialah hendaklah dilakukan dengan 2 cara:-

1. Hendaklah dengan 7 anggota (bagi pihak suami). Dua siku, dua lutut dan dua hujung jari kaki hendaklah menyentuh bumi atau lantai dan 1 kemaluan bertemu dalam kemaluan isteri.

2. Hendaklah dada sama dada, pusat sama pusat, perut sama perut, dan wajah sama wajah suami ister bertemu rapat.

Selain dari cara diatas, kemungkinan tidak mendatangkan nikmat yang sempurna kepada pasangan. Mungkin pihak suami yang tidak puas atau isteri yang tidak puas. Sedangkan tujuan bersetubuh adalah untuk sama sama merasa nikmat.

3. KERJASAMA SUAMI ISTERI
Sebenarnya kerjasama antara suami isteri memainkan peranan penting untuk mencapai kepuasan seks. Tidak kira walapun posisi mana sekalipun, kalau tanpa kerjasama antara kedua dua belah pihak semasa bersetubuh, kenikmatan tidak akan dapat dirasai semaksimum mungkin . Oleh itu pertimbangan dan kreativiti pasangan dalam memberi kan kerjasama sangat diperlukan.

4. TEKNIK-TEKNIK BERJIMAK

1- Teknik Menggoyang
Teknik ini boleh melambatkan inzal (terpancut mani) dan memberikan kenikmatan kepada kedua-dua belah pihak, boleh juga menambahkan kekuatan dan ketahan zakar. Goyangan yang terkawal dan tersusun membolehkan pihak suami mengawal inzal seberapa lama yang dia mahu
sehingga isteri benar benar mencapai kepuasan sebenar. Cara-cara goyangan ialah seperti berikut:-

a. Goyangan Kesabaran
– Mengoyang dengan perlahan ketika memaukkan zakar, tetapi bila menarik, tarik dengan cepat hingga kepala zakar hampir keluar. Teknik ini melambatkan pancutan mani suami dan isteri lebih terasa nikmat dan mempercepatkan inzal isteri.

b. Goyangan Jongket
– Bahagian tubuh anda keatas sedikit sehingga batang zakar kelihatan bengkok. Teknik ini akan memberi geseran kuat batang zakar pada kelentit isteri. Ini akan mempercepatkan isteri inzal dan memberi nikmat yang tiada tara pada isteri. Tanda isteri merasai nikmat ialah nafas isteri kencang dan suara renggekannya kuat.

c. Goyangan Hitungan
– Sewaktu menggoyang, lakukan 40 kali secara lambat diikuti 40 kali goyangan secara cepat . lakukan secara bergilir-gilir. Cara ini menjadikan isteri berasa khayal , kerana ombakan goyangan bagai ombak kapal di lautan. tanda isteri khayal ialah matanya kuyu dan dipejamkan.

d. Goyangan Hentian
– Goyang secara selang seli dan rehat sejenak. Goyang 3 kali dan berhenti, kemudian goyang lagi dan berhenti.Goyangan begini menjadikan isteri tersentak-sentak kesedapan. Tanda isteri kesedapan ialah bila kita menggoyang , nafas dan suaranya bagai tersekat sekat. Bila berhenti, ia menghembus nafasnya panjang.

e. Goyangan Berpasangan
– Suami mengoyang dahulu kemudian berhenti. Setelah itu isteri menggoyang pula dan berhenti. lakukan bergilir-gilir. Boleh juga bergoyang serentak atau suamo menggoyang keatas dan kebawah isteri pulak menggoyang ke kiri dan kanan. Cara ini memerlukan kesepakatan dan kerjasama.

f. Goyangan Kekasih
– isteri menggoyang sedangkan suami mendiamkan diri. cara ini membantu melambatkan inzal suami dan banyak memberi kerehatan pada suami. Sesuai untuk diamalkan bagi suami yang mudah terpancut awal.bagi suami pulak janganlah berdiam diri sahaja. lakukan perkara lain seperti meramas payudara isteri, mencium isteri atau menghisap puting susu isterinya atau mengikut selera isteri. Sekiranya isteri hendak terpancar maninya, hendaklah dia memberitahu suami agar goyangan bersama -sama dan supaya sama sama serentak terpancar mani.

g. Goyangan dan Geselan Kepala Zakar
-Melakukan goyangan dengan menggunakan kepala zakar. Caranya ialah memasukkkan zakar sampai ke takuknya agar kepala zakar berada di permukaan kemaluan isteri dan disamping itu kenakan kepala zakar pada kelentitnya.Ini kerana kebanyakan kelazatan perempuan banyak terhimpun
pada bahagian permukaan faraj dan khusunya pada kelentitnya. Bergoyanglah hanya sampai takuknya sahaja dan sekali sekala ditusukkan zakar sampai habis dan tarik semula.Cara ini juga dapat melambatkan suami inzal .Tusuklah zakar perlahan-lahan dan apabila tarik, tarik dan rentap cepat-cepat dan tusuk pula perlahan lahan dan seterusnya.

Sebaik-baiknya suami yang lakukan teknik goyangan supaya senang untuk mengawal ghairah. Bila terasa kegelian dan hendak inzal, hentikan goyangan sekejap .Semasa berhentia. suami haruslah teruskan ciuman dan rabaan di tempat-tempat sensitif isteri supaya ghairahnya berterusan.

2. Teknik Tahan Nafas

a. Semasa memasukkan zakar, tahan nafas sehingga tenggelam semua zakar. Diamkan sebentar . Kemudian baru lepaskan nafas.

b. Semasa buat goyangan sorong tarik, tahanlah nafas dan apabila hendak lepaskan nafas, hentikan goyangan. Begitulah seterusnya. Petua ini dapat melambatkan keluarnya mani.

c. Ada baiknya anda lipatkan lidah di lelangit mulut dan niatkan selagi tidak turun lidah selagi itu tidak terpancar mani. Apabila hendak mencium dan menghisap lidah isteri hentikan goyangan.

3. Teknik Nafas Songsang

a. Semasa goyangan (keluar masuk zakar), hendaklah berlawanan dengan keluar masuk nafas isteri. nafas isteri keluar, zakar masuk dan apabila nafas masuk zakar ditarik keluar.

b. Untuk mengetahui nafas isteri keluar, bila kempisnya perut dan tanda nafas isteri masuk buncit perutnya. Ini dapat menahan mani dan banyak kelebihannya lagi.

4. Teknik Kerjasama (Berpakat)

– Apa yang paling penting untuk melambatkan inzal atau inzal serentak kedua-dua pihak ialah suami isteri hendaklah berpakat.Bila suami terasa nak inzal,suami hendaklah berenti mengoyang . Jika isteri asyik mengoyang-goyang suruh dia berhenti sekejap.Demikian dengan pihak isteri, jika hendak inzal bersama beritahu agar sama-sama inzal serentak.

-Cara kerjasama ini hanya boleh wujud jika suami isteri saling cinta menyintai dan tidak ada rasa segan dan saling memikirkan untuk mencapai kepuasan nafsu bersama yang maksimum.

5. Tidak Lupa Allah

– Walaupun semasa bersetubuh,jangan biarkan diri anda terlalai dari mengingati Allah.Biarlah pancutan mani anda keluar sambil anda mensucikan diri dengan kalimah Allah. Berzikirlah dalam HATI semasa berjimak.Ini bertujuan supaya fikiran dan perasaan anda dapat menumpukan pada keagungan Ilahi.Dan dari segi psikologinya, ia akan dapat memberi anda keupayaan mengawal dan mengemudikan kelakuan jimak anda. Biasanya anak yang dilahirkan sukar mendapat penyakit sawan.

6. Baca Doa Ketika Klimaks (Inzal).

– Ketika klimaks, bacalah doa di dalam HATI dan jangan baca secara lisan atau mengerakkan kedua-dua bibir. Ini kerana dilarang menyebut nama Allah dalam hadas besar. Tetapi menyebut didalam hati tidaklah dilarang.

Doanya seperti berikut:-
” Maha Suci Allah yang menjadikan manusia daripada air (mani), lalu diadakan pertalian darah (nasab) dan hubungan musaharah (hubungan kekeluargaan berpunca dari perkahwinan, seperti mentua, menantu,ipar dan lain lain). Dan adalah Tuhan-mu Maha Berkuasa ”
Surah – AL Furqan ayat 54

Ada pula fatwa yang anjurkan agar semasa klimaks, ucaplah ” La ilahaillah Muhammadur Rasulullah “ di dalam hati, bukan dengan lidah atau berlafaz. Tujuan untuk mengislamkan benih-benih yang mula beroperasi untuk menjadi zuriat. Kebiasaannya orang cuma mengazankan apabila atau? memperdengarkan kalimah syahadah kepadan anak yang baru lahir. Tetapi ada pendapat menganjurkan agar kita mengislamkan zuriat kita sejak ketika benihnya lagi iaitu semasa keluar mani dengan mengikut kaedah seperti diatas.

Ketika menyebut di dalam hati, hendaklah disertai dengan niat agar anak yang bakal lahir menjadi anak yang soleh dan insan yang mulia budi pekertinya. Antara pesanan pemberi petua ini ialah:-

” Manusia ketika beribadah ingat akan allah, tetapi dalam berjimak lalai pada Allah. Padahal jimak itu hendak mengeluarkan benih suci yang mana pihak lelaki tempatkan selama 40 hari di dalam rahim isterinya. datangnya dengan kalimah, keluarnya dengan kalimah. Bezakan jimak kamu dengan jimak haiwan dan jimak orang yang kafir. Juga dengan jimak orang -orang yang jahil yang berjimak semata-mata memuaskan nafsunya. “

7. Mengesat Dan Meramas

– Sebaik isteri selesai jimak, sebelum membasuh kemaluannya, isteri hendaklah mengesat kemaluan suami dengan kain tuala atau tisu. Cara itu boleh mengharmonikan rasa kasih suami dan suami akan terasa nikmat jika semasa mengesat itu, isteri mengusap dan meramas-ramas serta mengurut-urut dengan perlahan zakar suami.

Incoming search terms:

 • gambar puting payudara
 • posisi seks
 • cara bersetubuh dalam islam
 • posisi hubungan intim
 • cara bersetubuh mengikut islam
 • cara seks dalam islam
 • jolokan malam pertama
 • seks islam
 • posisi bersetubuh dalam islam
 • seks cara islam
 • posisi malam pertama
 • posisi bersetubuh menurut islam
 • cara bersetubuh dengan istri
 • gambar posisi berhubungan intim menurut islam
 • seni bercinta dalam islam
 • sex cara islam
 • gambar ghairah suami isteri
 • posisi seks dalam islam
 • Cara sex islam
 • posisi
 • cara cara seks
 • cara isap vagina
 • gambar posisi bercinta
 • video bersetubuh menurut islam
 • teknik mendayung isteri
 • cara bercinta mengikut islam
 • bersetubuh menurut islam
 • mendayung isteri
 • www persetubuhan suami isteri com
 • cara berjimak dengan suami
 • posisi hubungan suami istri dalam islam
 • cara persetubuhan dalam islam
 • posisi seksual dalam islam
 • seni bercinta islami
 • cara bersetubuh islam
 • posisi bercinta dalam islam
 • posisi malam pertama dalam islam
 • foto bersetubuh menurut islam
 • Gambar bercinta
 • video persetubuhan suami isteri
 • posisi persetubuhan
 • cara sex dalam islam
 • foto sex islam
 • gambar posisi seksual suami istri
 • Gambar cara hisap tetek
 • persetubuhan dalam islam
 • jolokan suami
 • cara cara sex
 • seks dlm islam
 • posisi hisap tetek
 • gmbr seks
 • isteri puas
 • cara bersetubuh secara islam
 • cara berjimak menurut islam
 • posisi bersetubuh menurut islam download
 • video cara bersetubuh menurut islam
 • video bercinta dalam islam
 • seks mengikut islam
 • hubungan suami istri dalam islam
 • teknik2 bersetubuh
 • jimak posisi 2
 • posisi bersetubuh cara islam
 • cara mendayung zakar
 • posisi sek
 • posisi jimak menurut islam
 • bersetubuh secara islam
 • photo seks
 • teknik bercinta suami istri
 • cara nk bersetubuh
 • gambar posisi seks islami
 • Posisi bercinta menurut islam
 • cara seks islam
 • cara sex menurut islam
 • bercinta dalam islam
 • cara malam pertama menurut islam
 • cara bersetubuh dengan suami menurut islam
 • bersetubuh dengan isteri
 • foto posisi seks dalam islam
 • panduan seks dalam islam
 • seks secara islam
 • gambar posisi seksual dalam islam
 • posisi sex dalam islam
 • panduan jimak suami isteri
 • gamBar posisi bercinta dalam islam
 • gambar posisi bercinta menurut islam
 • jimak menurut islam
 • gambar posisi bersetubuh dalam islam
 • gambar senaman kegel lelaki
 • Foto posisi sex
 • cara jimak menurut islam
 • cara sexs dalam islam
 • posisi seks menurut islam
 • posisi seks islam
 • cara bercinta menurut islam
 • suami istri dalam islam
 • posisi sex menurut islam
 • gambar bersetubuh secara islam
 • berjimak dalam islam
 • seni bercinta
 • gambar cara bersetubuh mengikut islam
 • cara bersetubuh menurut islam dan gambarnya
 • sexs dengan suami
 • Inzal isteri
 • sex songsang
 • teknik Mendayung
 • sek songsang
 • jimak puas
 • goyangan seks
 • seks suami isteri dalam islam
 • gambar setubuh cara islam
 • cara sex tahan lama menurut islam
 • hubungan kelamin dalam islam
 • mendayung
 • hubungan suami istri menurut islam
 • tips lambat pancut
 • cara sex secara islam
 • cara posisi istre manghisap zakar
 • gambar bercinta dalam islam
 • gambar gambar bercinta dengan suami
 • suami istri bercinta
 • teknik goyangan seks
 • cara cara mendayung
 • petua lambat pancut ketika bersetubuh
 • Cara bersetubuh paling puas
 • persetubuhan menurut islam
 • sek islami
 • posisi sex pdf
 • Cara-Cara Bersetubuh dalam islam
 • seni suami isteri- tahan pancut
 • doa ketika klimaks
 • sekssuami isteri
 • cara melakukan sek ikut islam
 • seks songsang suami isteri
 • posisi seks paling puas
 • cara bersama suami pada malam pertama
 • puas isteri
 • isteripuas
 • goyangan paling sedap
 • teknik puas jimak
 • cara posisi sex dalam islam
 • cara hubungan badan secara islam
 • tahan nafas seks
 • cara inzal
 • bersetubuh nikmat secara islam
 • bersetubuh islami
 • bersetubah dalam islam
 • video hubungan sek
 • cara melakukan seks secara islam
 • seks pertama kali
 • cara mendayung istri

5 Responses to Cara Bersetubuh dan posisi seks Menurut Islam

 1. Eaglewood says:

  Bisakah dikirimkan foto & video cara bersetubuh?

 2. kamarudin says:

  No problem

 3. anol says:

  Terima kasih diatas info diatas itu tuan. Banyak pengajaran dari segi pandangan ilmu Islam.

 4. ernawati says:

  Pengetahuan yg sngt bermanfaat… Alhamdulilah sdh sy praktekan dg suami…

 5. abdul hamid says:

  terimah kasih atas informasinya..udah saya lakukn dengan baik n benar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

myniaga2u@gmail.com
myniaga2u@gmail.com
myniaga2u@gmail.com
MLG
myniaga2u@gmail.com
produklelakipower@gmail.com
Tongkat Ajimat
MiniLove Gel
PL SuperSpray
produklelakipower@gmail.com
Breat Pam
produklelakipower@gmail.com