Cara Bersetubuh dan posisi seks Menurut Islam

bercinta

TEKNIK-TEKNIK DALAM HUBUNGAN SEKS SUAMI ISTERI.

Antara teknik-teknik yang boleh diamalkan ialah:-

1- BERSETUBUH DALAM PELBAGAI POSISI
Pelbagai posisi persetubuhan seperti isteri diatas, sambil mengiring, sambil duduk, sambil berdiri, dari arah belakang mencangkung atau menonggeng (mat saleh kata doggy , ini la dia kot) , atas kerusi, dan sebagainya.Semuanya tu adalah sekadar untuk menukar selera sekali sekala dan bukan untuk dijadikan sebagai tabiat kerana kemungkinan semua teknik tadi tidak mendatangkan keselesaan pada isteri (bergantung pada bentuk tubuh isteri). Oleh itu posisi normal suami diatas dan isteri dibawah adalah digalakkan.

Dalam kitab At Tibun Nabawi ada menyebut bahawa dalam banyak posisi-posisi persetubuhan, suami di atas dan isteri di bawah adalah paling ideal dan paling baik dari segala posisi yang ada. Sementara posisi suami di bawah isteri diatas adalah sangat merbahaya, ini kerana jika inzal, mani suami tidak habis keluar dan cecair yang ada dalam liang rahim isteri mudah mengalir atau menyerap masuk ke lubang kencing suami dan ini merbahaya kerana mudah mendedahkan dan memudahkan jangkitan kuman-kuman yang ada.

Namum tambah kitab itu lagi, posisi itu tidaklah terbatas kerana terdapat hadis riwayat Imam Muslim bahawasanya Rasulullah bersabda, maksudnya:

” Apabila seseorang itu berjimak, boleh saja ia bertelungkup (suami di atas, isteri di bawah) atau tidak bertelungkup. Apa yang utamanya ialah memasukkan zakarnya pada qubul (kemaluan) isteri dan tidak pada lubang duburnya. Kerana pada qubul dapat menghidupkan benih dan menghasilkan anak. ”

Hadis diatas menjelaskan , bahawa tidak salah bersetubuh dalam pelbagai posisi kerana yang utamanya ialah perlaksanaanya tepat, pada farajnya dan matlamatnya ialah untuk menghasilkan anak.

2- PETUA MENCAPAI KENIKMATAN JIMAK
Sementara orang tua-tua dulu memberi panduan asas persetubuhan ialah hendaklah dilakukan dengan 2 cara:-

1. Hendaklah dengan 7 anggota (bagi pihak suami). Dua siku, dua lutut dan dua hujung jari kaki hendaklah menyentuh bumi atau lantai dan 1 kemaluan bertemu dalam kemaluan isteri.

2. Hendaklah dada sama dada, pusat sama pusat, perut sama perut, dan wajah sama wajah suami ister bertemu rapat.

Selain dari cara diatas, kemungkinan tidak mendatangkan nikmat yang sempurna kepada pasangan. Mungkin pihak suami yang tidak puas atau isteri yang tidak puas. Sedangkan tujuan bersetubuh adalah untuk sama sama merasa nikmat.

3. KERJASAMA SUAMI ISTERI
Sebenarnya kerjasama antara suami isteri memainkan peranan penting untuk mencapai kepuasan seks. Tidak kira walapun posisi mana sekalipun, kalau tanpa kerjasama antara kedua dua belah pihak semasa bersetubuh, kenikmatan tidak akan dapat dirasai semaksimum mungkin . Oleh itu pertimbangan dan kreativiti pasangan dalam memberi kan kerjasama sangat diperlukan.

4. TEKNIK-TEKNIK BERJIMAK

1- Teknik Menggoyang
Teknik ini boleh melambatkan inzal (terpancut mani) dan memberikan kenikmatan kepada kedua-dua belah pihak, boleh juga menambahkan kekuatan dan ketahan zakar. Goyangan yang terkawal dan tersusun membolehkan pihak suami mengawal inzal seberapa lama yang dia mahu
sehingga isteri benar benar mencapai kepuasan sebenar. Cara-cara goyangan ialah seperti berikut:-

a. Goyangan Kesabaran
– Mengoyang dengan perlahan ketika memaukkan zakar, tetapi bila menarik, tarik dengan cepat hingga kepala zakar hampir keluar. Teknik ini melambatkan pancutan mani suami dan isteri lebih terasa nikmat dan mempercepatkan inzal isteri.

b. Goyangan Jongket
– Bahagian tubuh anda keatas sedikit sehingga batang zakar kelihatan bengkok. Teknik ini akan memberi geseran kuat batang zakar pada kelentit isteri. Ini akan mempercepatkan isteri inzal dan memberi nikmat yang tiada tara pada isteri. Tanda isteri merasai nikmat ialah nafas isteri kencang dan suara renggekannya kuat.

c. Goyangan Hitungan
– Sewaktu menggoyang, lakukan 40 kali secara lambat diikuti 40 kali goyangan secara cepat . lakukan secara bergilir-gilir. Cara ini menjadikan isteri berasa khayal , kerana ombakan goyangan bagai ombak kapal di lautan. tanda isteri khayal ialah matanya kuyu dan dipejamkan.

d. Goyangan Hentian
– Goyang secara selang seli dan rehat sejenak. Goyang 3 kali dan berhenti, kemudian goyang lagi dan berhenti.Goyangan begini menjadikan isteri tersentak-sentak kesedapan. Tanda isteri kesedapan ialah bila kita menggoyang , nafas dan suaranya bagai tersekat sekat. Bila berhenti, ia menghembus nafasnya panjang.

e. Goyangan Berpasangan
– Suami mengoyang dahulu kemudian berhenti. Setelah itu isteri menggoyang pula dan berhenti. lakukan bergilir-gilir. Boleh juga bergoyang serentak atau suamo menggoyang keatas dan kebawah isteri pulak menggoyang ke kiri dan kanan. Cara ini memerlukan kesepakatan dan kerjasama.

f. Goyangan Kekasih
– isteri menggoyang sedangkan suami mendiamkan diri. cara ini membantu melambatkan inzal suami dan banyak memberi kerehatan pada suami. Sesuai untuk diamalkan bagi suami yang mudah terpancut awal.bagi suami pulak janganlah berdiam diri sahaja. lakukan perkara lain seperti meramas payudara isteri, mencium isteri atau menghisap puting susu isterinya atau mengikut selera isteri. Sekiranya isteri hendak terpancar maninya, hendaklah dia memberitahu suami agar goyangan bersama -sama dan supaya sama sama serentak terpancar mani.

g. Goyangan dan Geselan Kepala Zakar
-Melakukan goyangan dengan menggunakan kepala zakar. Caranya ialah memasukkkan zakar sampai ke takuknya agar kepala zakar berada di permukaan kemaluan isteri dan disamping itu kenakan kepala zakar pada kelentitnya.Ini kerana kebanyakan kelazatan perempuan banyak terhimpun
pada bahagian permukaan faraj dan khusunya pada kelentitnya. Bergoyanglah hanya sampai takuknya sahaja dan sekali sekala ditusukkan zakar sampai habis dan tarik semula.Cara ini juga dapat melambatkan suami inzal .Tusuklah zakar perlahan-lahan dan apabila tarik, tarik dan rentap cepat-cepat dan tusuk pula perlahan lahan dan seterusnya.

Sebaik-baiknya suami yang lakukan teknik goyangan supaya senang untuk mengawal ghairah. Bila terasa kegelian dan hendak inzal, hentikan goyangan sekejap .Semasa berhentia. suami haruslah teruskan ciuman dan rabaan di tempat-tempat sensitif isteri supaya ghairahnya berterusan.

2. Teknik Tahan Nafas

a. Semasa memasukkan zakar, tahan nafas sehingga tenggelam semua zakar. Diamkan sebentar . Kemudian baru lepaskan nafas.

b. Semasa buat goyangan sorong tarik, tahanlah nafas dan apabila hendak lepaskan nafas, hentikan goyangan. Begitulah seterusnya. Petua ini dapat melambatkan keluarnya mani.

c. Ada baiknya anda lipatkan lidah di lelangit mulut dan niatkan selagi tidak turun lidah selagi itu tidak terpancar mani. Apabila hendak mencium dan menghisap lidah isteri hentikan goyangan.

3. Teknik Nafas Songsang

a. Semasa goyangan (keluar masuk zakar), hendaklah berlawanan dengan keluar masuk nafas isteri. nafas isteri keluar, zakar masuk dan apabila nafas masuk zakar ditarik keluar.

b. Untuk mengetahui nafas isteri keluar, bila kempisnya perut dan tanda nafas isteri masuk buncit perutnya. Ini dapat menahan mani dan banyak kelebihannya lagi.

4. Teknik Kerjasama (Berpakat)

– Apa yang paling penting untuk melambatkan inzal atau inzal serentak kedua-dua pihak ialah suami isteri hendaklah berpakat.Bila suami terasa nak inzal,suami hendaklah berenti mengoyang . Jika isteri asyik mengoyang-goyang suruh dia berhenti sekejap.Demikian dengan pihak isteri, jika hendak inzal bersama beritahu agar sama-sama inzal serentak.

-Cara kerjasama ini hanya boleh wujud jika suami isteri saling cinta menyintai dan tidak ada rasa segan dan saling memikirkan untuk mencapai kepuasan nafsu bersama yang maksimum.

5. Tidak Lupa Allah

– Walaupun semasa bersetubuh,jangan biarkan diri anda terlalai dari mengingati Allah.Biarlah pancutan mani anda keluar sambil anda mensucikan diri dengan kalimah Allah. Berzikirlah dalam HATI semasa berjimak.Ini bertujuan supaya fikiran dan perasaan anda dapat menumpukan pada keagungan Ilahi.Dan dari segi psikologinya, ia akan dapat memberi anda keupayaan mengawal dan mengemudikan kelakuan jimak anda. Biasanya anak yang dilahirkan sukar mendapat penyakit sawan.

6. Baca Doa Ketika Klimaks (Inzal).

– Ketika klimaks, bacalah doa di dalam HATI dan jangan baca secara lisan atau mengerakkan kedua-dua bibir. Ini kerana dilarang menyebut nama Allah dalam hadas besar. Tetapi menyebut didalam hati tidaklah dilarang.

Doanya seperti berikut:-
” Maha Suci Allah yang menjadikan manusia daripada air (mani), lalu diadakan pertalian darah (nasab) dan hubungan musaharah (hubungan kekeluargaan berpunca dari perkahwinan, seperti mentua, menantu,ipar dan lain lain). Dan adalah Tuhan-mu Maha Berkuasa ”
Surah – AL Furqan ayat 54

Ada pula fatwa yang anjurkan agar semasa klimaks, ucaplah ” La ilahaillah Muhammadur Rasulullah “ di dalam hati, bukan dengan lidah atau berlafaz. Tujuan untuk mengislamkan benih-benih yang mula beroperasi untuk menjadi zuriat. Kebiasaannya orang cuma mengazankan apabila atau? memperdengarkan kalimah syahadah kepadan anak yang baru lahir. Tetapi ada pendapat menganjurkan agar kita mengislamkan zuriat kita sejak ketika benihnya lagi iaitu semasa keluar mani dengan mengikut kaedah seperti diatas.

Ketika menyebut di dalam hati, hendaklah disertai dengan niat agar anak yang bakal lahir menjadi anak yang soleh dan insan yang mulia budi pekertinya. Antara pesanan pemberi petua ini ialah:-

” Manusia ketika beribadah ingat akan allah, tetapi dalam berjimak lalai pada Allah. Padahal jimak itu hendak mengeluarkan benih suci yang mana pihak lelaki tempatkan selama 40 hari di dalam rahim isterinya. datangnya dengan kalimah, keluarnya dengan kalimah. Bezakan jimak kamu dengan jimak haiwan dan jimak orang yang kafir. Juga dengan jimak orang -orang yang jahil yang berjimak semata-mata memuaskan nafsunya. “

7. Mengesat Dan Meramas

– Sebaik isteri selesai jimak, sebelum membasuh kemaluannya, isteri hendaklah mengesat kemaluan suami dengan kain tuala atau tisu. Cara itu boleh mengharmonikan rasa kasih suami dan suami akan terasa nikmat jika semasa mengesat itu, isteri mengusap dan meramas-ramas serta mengurut-urut dengan perlahan zakar suami.

Incoming search terms:

 • gambar puting payudara
 • cara bersetubuh menurut islam dan gambarnya
 • posisi seks
 • cara bersetubuh dalam islam
 • posisi hubungan intim
 • cara bersetubuh mengikut islam
 • cara seks dalam islam
 • jolokan malam pertama
 • seks islam
 • posisi bersetubuh dalam islam
 • cara berhubungan intim tahan lama menurut islam
 • gambar posisi berhubungan intim menurut islam
 • seks cara islam
 • posisi malam pertama
 • posisi bersetubuh menurut islam
 • cara bersetubuh dengan istri
 • sex cara islam
 • seni bercinta dalam islam
 • posisi seks dalam islam
 • gambar ghairah suami isteri
 • foto bersetubuh menurut islam
 • posisi
 • video bersetubuh menurut islam
 • Cara sex islam
 • teknik mendayung isteri
 • cara cara seks
 • cara isap vagina
 • jimak posisi 2
 • gambar posisi bercinta
 • cara bercinta mengikut islam
 • bersetubuh menurut islam
 • posisi malam pertama dalam islam
 • posisi seksual dalam islam
 • mendayung isteri
 • photo seks
 • www persetubuhan suami isteri com
 • cara berjimak dengan suami
 • posisi hubungan suami istri dalam islam
 • cara persetubuhan dalam islam
 • posisi bersetubuh menurut islam download
 • posisi bercinta dalam islam
 • cara bersetubuh islam
 • seni bercinta islami
 • posisi persetubuhan
 • video cara bersetubuh menurut islam
 • Gambar bercinta
 • video persetubuhan suami isteri
 • persetubuhan dalam islam
 • foto sex islam
 • cara sex dalam islam
 • Gambar cara hisap tetek
 • posisi bersetubuh cara islam
 • gambar posisi seksual suami istri
 • cara bersetubuh secara islam
 • cara cara sex
 • jolokan suami
 • isteri puas
 • posisi hisap tetek
 • gmbr seks
 • posisi jimak menurut islam
 • seks dlm islam
 • seks mengikut islam
 • posisi seksual terbaik dalam islam
 • video bercinta dalam islam
 • cara berjimak menurut islam
 • cara nk bersetubuh
 • hubungan suami istri dalam islam
 • teknik2 bersetubuh
 • posisi sek
 • bersetubuh secara islam
 • cara seks islam
 • cara mendayung zakar
 • gambar posisi bercinta menurut islam
 • gambar posisi seks islami
 • sex songsang
 • teknik bercinta suami istri
 • cara sex menurut islam
 • cara malam pertama menurut islam
 • foto posisi seks dalam islam
 • bersetubuh dengan isteri
 • bercinta dalam islam
 • gambar bersetubuh secara islam
 • Posisi bercinta menurut islam
 • cara sex tahan lama menurut islam
 • cara bersetubuh dengan suami menurut islam
 • posisi sex dalam islam
 • posisi sex menurut islam
 • video cara berhubungan intim menurut islam
 • seks secara islam
 • gambar posisi seksual dalam islam
 • panduan seks dalam islam
 • gamBar posisi bercinta dalam islam
 • panduan jimak suami isteri
 • gambar senaman kegel lelaki
 • gambar posisi bersetubuh dalam islam
 • jimak menurut islam
 • suami istri dalam islam
 • posisi seks menurut islam
 • posisi seks islam
 • cara melakukan persetubuhan
 • Foto posisi sex
 • cara jimak menurut islam
 • cara bercinta menurut islam
 • cara sexs dalam islam
 • foto sex islami
 • posisi malam pertama pengantin dalam islam
 • posisi malam pertama menurut islam
 • teknik Mendayung
 • gambar cara bersetubuh tahan lama
 • foto sex orang islam
 • foto bersetubuh secara islami
 • foto sex wanita islam
 • mendayung
 • Gambar Sex menurut islam
 • gambar malam pertama dalam islam
 • gambar seks adalah seni
 • seks songsang
 • www sex suami isteri com
 • doa klimaks
 • cara bersetubuh download
 • doa cepat klimaks
 • goyangan jongket
 • gambar seks dalam islam
 • poto sex islam
 • posisi sex pdf
 • video jima menurut islam
 • posisi setubuh
 • seks songsang suami isteri
 • vidio bercinta menurut islam
 • posisi seks dalam islam dan gambar
 • sek islami
 • cara cara bersetubuh beserta gambarnya
 • cara bersetubuh malam pertama mengikut islam
 • ############
 • cara2 sex
 • cara2 persetubuhan
 • cara bersetubuh monurut islam beserta gambar
 • foto2 sex secara islami
 • doa ketika klimaks
 • foto sex dalam islam
 • foto sex menurut islam
 • foto ml dalam islam
 • cara persetubuha
 • cara dan gambar bersetubuh menurut islam
 • gambar gambar bercinta dengan suami
 • gambar persetubuhan dalam islam
 • gambar sex menurut ajaran islam
 • gambar posisi seks menurut islam
 • gambar posisi sex menurut ajaran islam
 • gambar sex cara islam
maca-krim-tahan-lama dana-10

6 Responses to Cara Bersetubuh dan posisi seks Menurut Islam

 1. Eaglewood says:

  Bisakah dikirimkan foto & video cara bersetubuh?

 2. kamarudin says:

  No problem

 3. anol says:

  Terima kasih diatas info diatas itu tuan. Banyak pengajaran dari segi pandangan ilmu Islam.

 4. ernawati says:

  Pengetahuan yg sngt bermanfaat… Alhamdulilah sdh sy praktekan dg suami…

 5. abdul hamid says:

  terimah kasih atas informasinya..udah saya lakukn dengan baik n benar

 6. Sham says:

  Boleh kirimkan gambar cara atau video posisi yg lain untuk hisap payudara istri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

myniaga2u@gmail.com
produklelakipower@gmail.com
myniaga2u@gmail.com
produklelakipower@gmail.com
Breat Pam
MLG
myniaga2u@gmail.com
PL SuperSpray
MiniLove Gel
Tongkat Ajimat
myniaga2u@gmail.com
produklelakipower@gmail.com